У Колонній залі КМДА відбувся сеанс «Музикотерапії» для дітей з аутизмом

4-8-2019

У Колонній залі КМДА відбувся сеанс «Музикотерапії» для дітей з аутизмом 345
5 квітня композитор та піаніст Євген Хмара провів спеціальний концерт «Музика, що зцілює» у супроводі квартету “Black Tie”.

Захід відбувся у межах марафону Autism Friendly Space, ініційованого Асоціацією Child.ua на чолі з Євгенією Тимошенко.

“Мої концерти та сеанси музикотерапії – це те, що так люблять особливі діти. Звичайно, окрім музикотерапії та інших видів реабілітації, таким людям, а особливо дітям, потрібен пристосований до їх потреб простір та особливі умови, аби почуватися вільно у суспільстві. Ініціатива AFS, яку започаткувала Асоціація Child.ua є значним внеском у формування культури толерантності та поваги до людей з аутизмом в Україні”, – говорить музикант та член Опікунської ради Асоціації Child.ua Євген Хмара.

У концерті також взяли участь акордеоніст Дмитро Решетник та Анатолій Гернаденко, який грає на інструменті під назвою ханг. Загалом на заході були присутні 250 людей.

У день концерту відвідувачі мали можливість також відвідати фотовиставку «Відкрий своє серце для дружби».

Створення в Україні дружнього до людей з аутизмом середовища – одне з головних завдань марафону AUTІSM FRIENDLY SPACE (AFS).

Завдяки роботі волонтерів Асоціації в Україні вже є перші результати щодо запровадження толерантного до аутизму середовища. До прикладу, кінотеатр «Оскар» у ТРЦ „Smart Plaza” з 2 квітня щомісяця поводитиме сеанси для людей з РАС: з приглушеними звуковими та світловими ефектами.

«Ми плануємо докорінно змінити ситуацію в Україні. Зараз ми впроваджуємо масштабну освітньо-інформаційну кампанію у суспільстві. Ми налагоджуємо зв’язки з кінотеатрами, супермаркетами, торговими та розважальними центрами. Запрошуємо співробітників таких закладів пройти наші тренінги – щоб вони були готові толерантно реагувати та допомагати людям з аутизмом. Будемо намагатися створити якомога більше місць дозвілля дружніх до людей з аутизмом, а саме: менша гучність звуку, менш яскраве світло, шумоізоляційні кімнати відпочинку та спеціальні кіносеанси», – зазначила голова Асоціації Child.ua Євгенія Тимошенко.

За матеріалами прес-релізу

Читай також:

Огляд PR-ринку України: скасування PR-функції і зниження рівня кваліфікації»
"Наприкінці 2018 — початку 2019 року PR-агентство «Михайлов і Партнери. Україна» спільно з сервісом LOOQME провели дослідження PR-ринку України. Проект реалізований в рамках р..."

Дослідження назвало топ-3 тренда в PR у 2019 році»
"Дослідження назвало топ-3 тренда в PR у 2019 році. Дослідження JOTW Communications вивчило поточні та нові тренди в PR в 2019 році. Нижче кілька висновків: 1. Сторітеллінг, а..."

Моршинська представляє лімітовану серію етикеток «Голос води»»
"Перша симфонія природної води, створена спільно з відомими українськими музикантами The Maneken, Onuka, Dakha Brakha, Katya Chilly і брендом «Моршинська», прозвучить в рамках..."

Royenko Marketing Agency створили дизайн для серії світшотів для українського ІТ-ком’юніті»
"Колекція народилася завдяки співпраці команди UNIT.City і резидентів інноваційного парку: маркетингового агентства Royenko Marketing Agency (креативна ідея і дизайн) і компан..."

У рубриці: Новини