Як захиститися від стресу

7-8-2017

Як захиститися від стресу 4fbc6acd3103aeb81a834271d5091a49
Вся справа у вашому сприйнятті ситуації«Деякі люди розклеюються при перших ознаках негараздів. Пробита шина, дощовий прогноз погоди або штраф за паркування – що завгодно може вивести їх з рівноваги, причому на тривалий період часу», – пише психотерапевт і публіцист Емі Морін у колонці для The Motto.

Інші ж підіймаються над будь-якими викликами, оказывающимися на їх життєвому шляху, і з спритністю перетворюють невдачі в успіх, зазначає автор.

«Роки своєї практики я присвятила вивченню того, що може допомогти людям залишатися психічно стабільними в умовах найсерйозніших викликів в життя», – продовжує колумністка.

Далі автор перелічує вісім способів, які дозволяють психологічно сильним людям не впадати в стрес:

1. Вони розуміють, що стрес – це частина життя

Вони знають, що стрес – це частина повсякденного життя, тому приймають перешкоди і проблеми як частина життєвого шляху.

2. Вони розпізнають ознаки стресу на ранніх етапах

Замість того, щоб ігнорувати і мінімізувати ознаки стресу, психологічно сильні люди реагують на те, як він впливає на їх настрій, ставлення і навіть власне тіло.

3. Вони відносяться до стресу як до можливості

«Складні часи можуть потягнути вас на дно, а можуть і стати шансом для розквіту», – пише Морін. Психологічно сильні люди схильні розглядати стрес як можливість посилити свої ментальні м’язи.

4. Коли їм потрібна допомога, вони звертаються за нею

Вони розуміють, що попросити про допомогу – це не ознака слабкості. Це ознака сили.

5. Вони змінюють навколишні обставини

Замість того, щоб терпіти непотрібну напругу, психічно сильні люди відкривають для себе змін, підкреслює автор. Вони виберуть робоче місце близько більше позитивного колеги і відмовляться брати участь у зборах, яке явно стане головним болем. Вони концентруються на тих речах, які можуть контролювати.

6. Вони не забувають відпочивати

Один з найкращих методів боротьби з негативними емоціями – створювати позитивні. Психологічно стабільні люди не забувають відпочивати, оточують себе позитивними людьми і знаходять час на те, що люблять.

7. Вони змінюють напрямок своїх думок

Якщо тільки психологічно сильні люди не заклопотані вирішенням якоїсь проблеми, вони не витрачають час на те, щоб зациклюватися на негараздах, продовжує Морін. Вони відволікаються на приємні заняття, що приносить швидке полегшення стресу.

8. Вони пам’ятають про довгострокових цілях

Незважаючи на те, що жорсткі дедлайни та складні проекти можуть викликати стрес, психологічно сильні люди знають, що це маленькі проблеми на тлі великого плану їх життя.

Читай також:

Як розпізнати недобросовісного роботодавця?»
"Експерти Міжнародного кадрового порталу hh.ua дають рекомендації, як розпізнати недобросовісного роботодавця і уникнути обману.   Підозрілі пропозиції   Насторожіть..."

У реклами лише одна мета: Рушимо стереотипи. Цитати рекламістів і піарщиків»
"Нативна реклама – це комерційна публікація в редакційному форматі, яка замість закликів до купівлі містить цікаву і корисну читачеві інформацію. 54% людей не сприймають..."

Як на нас впливають проблеми з начальством»
"Як часто ми чуємо від знайомих фрази “мене дратує начальство” або “мій бос – тиран”? Іноді незгоду з начальником стає основною причиною звільнен..."

Більше половини українців працюють не за фахом»
"Серед тих, хто пішов працювати за фахом і залишився у професії, тільки третина відповіли, що задоволені своєю роботою. Такі результати опитування Міжнародного кадрового порта..."

У рубриці: Статті