Закон про освіту і занепокоєння Угорщини

9-27-2017

Закон про освіту і занепокоєння Угорщини 41

Прийнятий Верховною Радою України закон про освіту не був радісно сприйнятий у деяких сусідніх країнах, особливо занепокоїлась Угорщина, де у квітні 2018 року мають відбутися вибори до парламенту.

8 вересня МЗС Угорщини розкритикувало ухвалений українським парламентом закон про освіту, наголошуючи, що він порушує права угорської меншини. “Україна встромила Угорщині ножа в спину, внісши зміни до закону про освіту, який сильно порушує права угорської меншини”, – заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

10 вересня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто викликав в міністерство на понеділок, 11 вересня, посла України в Угорщині Любов Непоп через схвалений закон про освіту.

12 вересня Угорщина звернулася зі скаргою до міжнародних організацій через ухвалений парламентом України новий закон про освіту, який, на думку угорців, утискає права угорської меншини в Україні.

19 вересня парламент Угорщини одноголосно схвалив резолюцію із засудженням українського закону про освіту, наголосивши, що він грубо порушує права угорців на Закарпатті, а ще через тиждень, 26 вересня, МЗС Угорщини заявило, що буде блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною.

Також з критичним заявами щодо нового закону про освіту в Україні виступили представники органів влади Румунії, Польщі, РФ і Болгарії.

Читай також:

“Футбол” показав промо до матчу жіночих збірних з дівчатами, що стогнуть»
"У відео спочатку стогнуть дівчата, а потім гравці жіночої футбольної команди говорять: “Ми не симулюємо”. Ролик звинуватили в сексизмі. Новина про відео вийшла в ..."

ICTV оновлює логотип, слоган і графічне оформлення»
"До 25-річчя мовлення ICTV представить новий логотип і графічне оформлення ефіру під слоганом «Разом краще». Оновлена графіка і логотип з’являться в ефірі телеканалу 22 ..."

Компанія Volvo пообіцяла клієнтам заміну авто на нове кожні 24 місяці»
"В рамках програми клієнти будуть здійснювати щомісячні фіксовані платежі з можливістю заміни автомобіля на новий кожні 24 місяці. В залежності від регіону програма Care by Vo..."

Asos перетворили косметичні процедури в гру «Go play»»
"Бренд одягу ASOS з Великобританії почав випускати власну лінійку косметики, підходящою для самої різної (в тому числі і чоловічої) аудиторії, і відзначив це незвичайним рекла..."

У рубриці: Новини