Канадська художня галерея запустила додаток, який “оживляє” картини

7-18-2017

Канадська художня галерея запустила додаток, який оживляє картини b5aa2573d9023ba9c81df520db24c224
Додаток використовує технологію доповненої реальності: якщо навести мобільний телефон чи планшет із запущеним ReBlink на картину, відвідувач галереї зможе побачити її сюжет по-новому. Наприклад, портрет Марчези (Луїзи) Казаті художника Авґустуса Джона триматиме в руці селфі-палицю зі смартфоном і робитиме знімки. А на картини Луки Джордано «Астрономія» за плечима головного героя з’єднання являється Сонячна система. Картина «Натюрморт із постатями» Франса Снейдерса та Корнеліса де Воса також отримує нове трактування – в ньому усі фрукти, овочі та м’ясо змінюються на сучасні пакунки з супермаркету.

ReBlink створив цифровий художник Алекс Мейх’ю (Alex Mayhew) та його студія «Impossible Things». За його словами, відвідувачі в середньому проводять перед картиною близько 15 секунд. А з набуттям популярності Instagram та різноманітних гаджетів, ситуація лише погіршується, вважає художник. «Ми намагаємося змусити людей зупинитися, поглянути, ми втручаємося в їх розуміння картин, але, можливо, інакше вони не зможуть відчути свій зв’язок із ними. Іронія всього полягає в тому, що ми використовуємо мобільні телефони та технології для того, аби полегшити цей процес. Ми хочемо підвищити рівень взаємодії (з мистецтвом – MS) за допомогою технологій, а не погіршувати ситуацію», – розповів він.

За матеріалами MediaSapiens

Читай також:

Агентство «ВАРТО» попіарить клініки «Добробут»»
"Агентство комунікацій «ВАРТО» стало PR-партнером медичної мережі «Добробут». Команда агентства буде займатися супроводом відкриття і роботи кардіохірургічного відділення в кл..."

Макс Барських Алан Бадоєв, Fresh Shot – три в одному»
"Як сталося злиття трьох номерів №1 на ринку в одному амбітному проекті? Макс Барських – виконавець, який тримає в напрузі музичний ринок не тільки України, але і Європи..."

Audi і Airbnb здають в оренду апартаменти на футбольному полі»
"Взяти участь у розіграші права переночувати на стадіоні Allianz Arena може кожен охочий, для цього потрібно відправити 23 липня в 11:59 на сайт Airbnb розповідь про свою сім&..."

Діти спланували і сплатили сімейний відпочинок в кампанії JetBlue»
"Бюджетна американська авіакомпанія і MullenLowe віддали планування сімейного відпочинку в руки дітей, дозволивши їм самим вибрати пункт призначення, а також оплатити поїздку...."

У рубриці: Новини