Johnson & Johnson зобов’язали заплатити $572 млн у зв’язку з кризою опіоїдним

9-21-2019

Johnson & Johnson зобовязали заплатити $572 млн у звязку з кризою опіоїдним 7945b9dd0b8664f53fb66413851a8954

Штат Оклахома зобов’язав Johnson & Johnson заплатити $572 млн компенсації за «небезпечної» кампанії, яка просувала знеболюючі незважаючи на те, що вони могли викликати залежність і привести до смерті. Як зазначає судове рішення, Johnson & Johnson відповідальна за створення найгіршою опіоїдної епідемії в історії США, яка призвела до смерті 6 000 людей в Оклахомі з 2000 року. Суддя постановив, що компанія просувала неправдиві заяви про безпеку своїх наркотичних знеболювальних засобів, а також змінила медичну практику, фінансуючи організації і проводячи дослідження, просуваючи наркотики за допомогою «брехливих заяв покликаних послабити обережність серед лікарів з приводу призначення опіоїдів. Johnson & Johnson оскаржить рішення суду, заявивши, що знеболюючі склали менше 1% американського ринку з 2008 року. У компанії відзначили, що «Штат не спромігся надати докази про те, що продукти або дії компанії завдали шкоди жителям Оклахоми».

За матеріалами http://mmr.ua/

Читай також:

У білборді mcdonald’s розмістили готель для бджіл”»
"Шведський підрозділ мережі ресторанів швидкого харчування mcdonald’s вирішив запустити рекламну кампанію на підтримку місцевих бджіл. Про це пише портал The Drum. У Шве..."

Британський уряд запустив PR-кампанію з нагоди виходу з ЄС»
"Кампанія вартістю £100 млн запущена по всій Великобританії з метою підготовки нації до виходу з ЄС, який повинен відбутися 31 жовтня. Активність покликана підготувати громадс..."

Western Union оновив логотип»
"Компанія Western Union представила свій новий логотип. Фірмові кольори були збережені, але стали менш насиченими. Накреслення бренду стало більш легким, стиль — більш лаконіч..."

МК «Галичина» запустила YouTube-канал про ком’юніті нового покоління»
"У коротких динамічних відеороликах компанія розповідатиме про спільноти, які живуть і творять в Україні, змінюють світ на краще та надихають усіх проводить дозвілля корисно т..."

У рубриці: Новини